home l

location : tai wai
saleable area : 757 ft²
year : 2017

art of structure

this interior focus on space communications between the layers and details, the minimal style with unfinished feeling and concrete finishes. it has enhanced the art of structure, arising the sense of ‘less is more’.

we were asked to redefine the interior design and space in this home by two young artists; their apartment is in 757-square-feet located in hong kong.

they preferred the wooden texture furniture. in our conversations, there were some interesting ‘words’ that inspired us in our design concept and elements: unfinished, nature and consistent.

we reshaped the structure in unfinished style, which presents the feeling of simple and clean, making it look more natural.

what’s more, we created a house-shape wooden frame for zoning the dining area. such infinite nesting house is composed of a few simple wooden strips, separating the domain area while its total space still can be seen.

by looking at what is unique in every project and emphasizing that, mnb design studio transforms non-material values into tactile objects and spaces. we appreciate the natural comes into the space, and the home l is enhancing the minimal structural design and peacability of space, to create the neat feeling as well as the art of structure in an interior space.


living area with nature light come through inside

press to zoom

the living area with a clean, huge and multifunctional wooden texture wall with two sliding doors for the storage room and the kitchen. like standing a partition without the final panel, the horizontal wooden strips are for decoration, while the vertical wooden strips are used to separate the zone and be the handle of door.

press to zoom

the feature wall continued to main entrance door

press to zoom

house-shape wooden frame located in dining area

press to zoom

a bench with concrete finishes located at the waist-height lines on the wall and the opposite are two natural oak nerd chairs. in the center, there is an unfold pendant light in grey designed by muuto.

press to zoom

closed the kitchen sliding door

press to zoom

master bedroom

press to zoom

simple and clean is the element to create a relaxing master bedroom. a one side sloping roof top with concrete paint finishes serves to hide the ceiling beam, with a double level step wooden texture platform bed aligning with the window bay, and the wall side storage is subtle, that has created a preventive, yet clean and warm private domain for the master.

press to zoom

a huge storage area under the bed can greatly save the storage. the design is using the window bay as part of the platform bed, become an ample space; so user can be up and about the bed on three sides.

press to zoom

wall lamp - wrong london

press to zoom

bespoke detail with layers

press to zoom

wall hooks - muuto the dots

press to zoom

clock - design by nendo - dandelion

press to zoom

master bathroom ‘there must be a reason behind everything.’ this is our signature for the interior design. the basin in the corner of the bathroom is just like a different zone; we even made the difference stronger ― when you are enter the bathroom, you feel like you are being welcome, then you go to wash your hands, keep yourself clean in this place.

press to zoom

the tiles on the floor and half–height wall are interesting, looking like a piece of folding paper, that is suitable with the residence who are flavor in paper art.’

press to zoom

our signature - house-shape

press to zoom

guest bedroom the guest bedroom is well presented with its optimized structure as well as the trendy style. this concept was under discussion with the owner, as hong kong residents almost believe that living under the structural beam would affect FENG SHUI, that’s why many design projects nowadays contain a clean ceiling, however is this always the ideal way?

press to zoom

‘since some of the clients who do not believed in FENG SHUI, they allow us to make something different. so how about storing things on the ceiling, with a concept that combine a simple structure?’ ‘when we see a solid item around us, we will feel a sense of oppression; but when you see through the item then this feeling of oppression will not exist.’

press to zoom

bedside with stunning mountain view

press to zoom

besopke bedside cabinet

press to zoom

we created a ceiling with the modular system in 46 units of hollow box with flexibility to store and handing clothes instead of a huge wardrobe.

press to zoom

study room

press to zoom

a besopke storage cabinet with desk

press to zoom

simple design of wardrobe

press to zoom

please enjoy

press to zoom

pendant - muuto - the grain wall rack - block design - hello coat rack

press to zoom

kitchen minimal style of cabinet and concrete flooring with a simple top side shelf

press to zoom

a white body wall tile collection between tradition and ceramics historical roots by spain

press to zoom

guest bathroom the materials of concrete are used to enhance the unfinished feeling. The bathroom area is being regarded as an architecture, creating 2 lines of tunnel to lead the nature light (LED light) come through into the area, a fully grey tone concrete all around the bathroom to make the sense of minimized.

press to zoom

thank you the homeowner appreciated our design and built this atmosphere together

press to zoom
62196-logo-big-banner.png