home mj

ebb and flow . homantin hillside

 

this design focuses on the interplay between the exterior areas with natural and peaceful views, and the apartment's interior space. the mountain view inspired mnb design studio’s concept, and we wanted to integrate the view as much as possible.

 

#portfolio #homemj #interiordesign #homantinhillside #hongkonginteriordesigner #hkinteriordesign #室內設計
#香港室內設計師 #香港室內設計 #何文田山畔 #mnbdesignstudio

we wanted to bring the natural exterior elements into the apartment, and with the huge glass windows, one feels peaceful and serene, almost as if they are at a mountaintop.

press to zoom

when entering this apartment, one of the most significant selling points is the vast, crystal-clear glass windows where one can gaze at the vast swaths of greenery outside.

press to zoom

to continue with the mountain peak concept, we decided to incorporate the mountain slope element into the design.

press to zoom

there is also a 'fireplace' where the family can gather around in an inviting and warm atmosphere by the firelight.

press to zoom

the chimney of the fireplace acts as both a convenient bookshelf and handy tv cabinet.

press to zoom

to maintain the light and airy atmosphere of the apartment, the wall-facing kitchen and the siding of the bookshelf are painted pure white with concealed design for air conditioning.

press to zoom

we planned the interior in such a way that the mountain view outside the apartment remains as the central focal point no matter where a person stands inside the area.

press to zoom

mimicking the imagery of hills, the design of sideboard door is in different slope angles.

press to zoom

wanted to created a campsite atmosphere in kids bedroom, a tree house bunk bed design.

press to zoom

mountain wall paint and balloon light near the camping design bookshelf.

press to zoom
press to zoom

a space for playing, reading and storage.

press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom

wanted to continue the simple and clean elements into the bedrooms, one feels peaceful and relaxing.

press to zoom

wanted the bed get closer to the window, to enjoy the view better while relaxing.

press to zoom

the material used were timber, white wall paint and terrazzo stone in master bedroom. Wooden panel build from walk-in closet to bed headboard, with concealed design to enter bathroom.

press to zoom

a minimal design align all items, a full height storage around the master bed. A huge white over head cabinet can greatly save the storage, also below the mattress.

press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom